От тефтерите на баба: Древна рецепта с бира ни лекува от кашлицата

https://zdravno.net/narodna-medicina/ot-tefterite-na-baba-drevna-recepta-s-bira-ni-lekuva-ot-kashlicata/120983 Zdravno.net
От тефтерите на баба: Древна рецепта с бира ни лекува от кашлицата

В сезонът на грипа и на вирусите сме

През есенно –зимния сезон честото боледуване е факт. Като реакция на организма идва кашлицата. Кашлицата сама по сее си не е заболяване. Тя не помага да прочистим дихателните си пътища от микроби, секрети, както и от чужди частици.

Представлява в най-точния момент начин да отпушим дихателните си органи. Но понякога тя може да е симптом за сериозни болести.

Кашлицата се лекува с различни лекарства. Но вместо да използваме скъпоструващи илачи от аптеката има една стара рецепта, която са използвали нашите баби.

За нея са не необходими петстотин милилитра бира и сто и петдесет грама кафява захар.

Кафявата захар се стопява на бавен огън, докато се получи карамел. След това се сваля от огъня  и се прибавя бирата. Слагат се отново на котлона, на бавен огъни се бъркат до пълното хомогенизиране на сместа.

След което продължавате да варите на бавен огън още десетина-петнадесет минути, след което сваляте от котлона.Крайният резултат е медоподобна консистенция. След като изстине лекарството се изсипва в стъклен буркан.Приема се по една голяма лъжица три пъти на ден преди хранене. Лекарството може да се взима и от деца. Но на тях трябва да се дава по една малка лъжичка.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.