Пресните зелеви листа "изсмукват" тежките болести (Рецепта)

https://zdravno.net/narodna-medicina/presnite-zelevi-lista-izsmukvat-tezhkite-bolesti-recepta/124832 Zdravno.net
Пресните зелеви листа "изсмукват" тежките болести (Рецепта)

Зелето не се използва само за салата или за приготвяне на манджа

Пресните зелеви листа притежават много и разнообразни лечебни свойства. Справят се отлично с различни и то опасни заболявания. И е евтино лекарство, което ни спасява от много болка.

Зелето има малко калории и е зеленчук, богат на витамините С и К, калий. Притежава мощни противовъзпалителни свойства, както и притовиракови. От древността зелевите листа се използват за премахване на синини по тялото, както и да лекуват подпухналост.

Освен на витамини, зелето е богато на много полезни вещества. То се използва при болки в ставите и за предотвратяване на тежки болести, като рак. Листата от зеле се употребяват, за да лекуват болки от артрит, при ставни и мускулни болки, болки в коленете, отоци, шипове, разширени вени и други болести.

Лечебните свойства на зелевите листа се увеличават, след като бъдат добре начукани.След което се поставят на болното място и се увиват с бинт или шал, за да се фиксират на определеното място. Най-добре  е лапата да се остави за цяла нощ, за да подейства лечението. Когато тялото е в покой, лечението се ускорява. Когато премахнете листото на следващия ден установявате, че то се е съсухрило. Причината е, че полезните му вещества са попили в кожата.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.