Ритуал с лимонова вода носи огромни ползи за здравето

https://zdravno.net/narodna-medicina/ritual-s-limonova-voda-nosi-ogromni-polzi-za-zdraveto/134695 Zdravno.net
Ритуал с лимонова вода носи огромни ползи за здравето

Грижата за здравето е първостепенна грижа за всеки

Ако искаме да сме здрави, жизнени и енергични, може да спазваме няколко прости ритуали. Такъв ритуал е и лимоновата вода.

Чаша топла вода на гладно сутрин, с изстискани няколко капки лимон, върши чудеса за тялото и за нашето здраве.

Водата с лимон подобрява храносмилателните сокове и действа за разграждане на храната. Действа за по-доброто усвояване не само на храната, но освен това се грижи и за предотвратяване на киселини и подуването на стомаха.

Доказано е, че лимоновата вода чисти вредните вещества и токсините от организма ни. Помага за цялостната детоксикация на тялото, подпомага и функцията на черния дроб.

Лимоните са богати на витамин С, който укрепва имунната система, пази от простуди и вируси. Освен това чаша вода с лимон дехидратира организма, дава му енергия, засилва метаболизма и топи излишните мазнини.

Антиоксидантите и витамин С в лимона се борят със свободните радикали, като забавят стареенето на кожата и се грижат за нейния свеж вид.

Лимонът има кисел вкус, но той алкалириза организма, като нормализира рН в тялото и така се справя с възпалителните процеси в организма ни. Затова, ако стартирате деня с чаша вода и лимон, вие гарантирате здраве на ума и на тялото си, благодарение на този ритуал.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.