С тези две рецепти болното гърло минава за ден

https://zdravno.net/narodna-medicina/s-tezi-dve-recepti-bolnoto-garlo-minava-za-den/121348 Zdravno.net
С тези две рецепти болното гърло минава за ден

Болното гърло  е не само неприятно състояние

В сезонът на грипа и настинките сме. Променливото време предразполагат настинки, възпалено гърло, висока температури.

Има сиропи от аптеката, които не винаги ни носят бърз ефект. Но с тези рецепти от народната медицина лекуваме болното си гърло за ден-два.

С този лечебен сироп може да правим гаргара на всеки два часа. Гаргарата трябва да я продължава поне тридесетина секунди.

За целта са ни необходими сокът от прясно изцеден сок, две големи лъжици мед, същото количество ябълков оцет и една голяма лъжица вода.

Всичко това се смесва добре, като трябва задължително добре да се разтвори медът. С тази смес правим гаргара на всеки два часа, но не по-малко от тридесетина секунди.

Болното гърло може да се излекува и с още един домашен сироп. За да го приготвим ни трябват равни части мед, запържен червен лук и мляко, като за предпочитане то да е козе.

Всичките тези съставки ги омесваме много хубаво в съответен съд. След това го изсипваме в буркан с капачка и съхраняваме в хладилник.

Консумира се по една чаена лъжичка от него на всеки два часа. Тези, които са го пробвали са категорични, че болното и възпалено гърло минава още на следващият ден.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.