С тези вълшебни рецепти се спасяваме от упоритата кашлица

https://zdravno.net/narodna-medicina/s-tezi-valshebni-recepti-se-spasyavame-ot-uporitata-kashlica/109554 Zdravno.net
С тези вълшебни рецепти се спасяваме от упоритата кашлица

Кашлицата може да бъде упорита и продължителна

Дори да не е толкова упорита и честа, пак предизвиква дискомфорт.Но освен традиционните лекарства, на помощ ни идва и народната медицина.

Едната от тях е с помощта на зелев лист. Трябва да го попарим във вряла вода. И после го намазваме с равни количества сол и мед. Налагаме го на гърба и на гърдите си, но да не засягаме областта на сърцето.

Отгоре слагаме найлон  и с него добре увиваме болния. След известно време махаме зелевото листо. Съставките върху него са попили добре на кожата и оставаме да продължава да действа лекарството.

Варените и печени круши са идеално лекарство срещу кашлицата. Дори помага при задух. Отварата от сушени круши утолява и жаждата, ако сме вдигнали висока температура.

Лекарството се приготвя по този начин.Чаша смлени круши се заливат с половин литър вода. Така приготвената смес се слага на котлона и се оставя да ври двадесетина минути. След това съдът се увива с кърпа и престоява четири часа.Прецежда се и се пие топла по сто милилитра, четири пъти на ден, тридесетина минути преди хранене.

Още една рецепта ни отървава от силната кашлица. Два узрели банана се смилат  и се заливат с двеста милилитра гореща вода. Сместа оставяме да ври десетина минути.Прецежда се и се слага мед, като се пие топла.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.