Този мощен природен антибиотик ни пази от рак

https://zdravno.net/narodna-medicina/tozi-moshten-priroden-antibiotik-ni-pazi-ot-rak/130428 Zdravno.net
Този мощен природен антибиотик ни пази от рак

Дори лекарите признават, че това е най-мощния природен антибиотик

Две са неговите съставки. Това е куркумата и меда. Куркумата е една от най-широко използвана подправка в света. Нейните лечебни свойства са познати още от древността. Но тя се използва не само в кулинарията, но и за здравето ни.

Цветът й  е уникален, както и вкуса. Тя се е използвала в алтернативната медицина още от векове. При проблеми с храносмилането, при рани, при проблеми със стомаха, при мускулни разстройства и други.

Провеждани са многобройни лабораторни изследвания, които категорично доказват нейната полза за нашето здраве. Подправката съдържа активно вещество, което се нарича куркумин. То притежава противовъзпалителни свойства. Справя се с възпаленията и подобрява храносмилането, помага и при различни храносмилателни проблеми.

Според някои експерти куркуминът може дори да предотврати дори развитието от рак.Той притежава противогъбични и антибактериални свойства, което ни помага да се преборим с много бактерии.

Той може да помогне и на клетките да оцелеят при тежко възпаление.Действието на куркумина се увеличава, когато се съчетае с пчелен мед.

Така съчетан, този мощен природен антибиотик ни пази от многобройните бактерии в червата.

Ето как се приготвя. За лекарството са необходими две големи лъжици прах от куркума и 100 грама мед.Бърка се добре и се слага в буркан. Взима се по една малка лъжичка при настинка, грип или превантивно.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.