Вино от конски кестен връща младостта и съня ни(Рецепта)

https://zdravno.net/narodna-medicina/vino-ot-konski-kesten-vrashta-mladostta-i-sanya-nirecepta/54293 Zdravno.net
Вино от конски кестен връща младостта и съня ни(Рецепта)

Конският кестен е много полезно растение

Конският кестен е сред добре познатите лечебни растения. Много е известен на целия Балкански полуостров, както и в Европа.

В другите части на света е познат най-вече като декоративен вид, а има и страни, които смятат това дърво за вредно.

Но в България е защитен вид, дори е включен в Червената книга и е със статут „застрашен“ вид.Това дърво се слави като много лечебен вид. Навира приложение не само в народната медицина, но и във фармацията, също и като съставна част на много козметични продукти. Съществуват десетки рецепти, в които се използва конския кестен.

Те помагат да се лекуват различни болестни състояния, подобряват качеството на съня. Но една от най-силните му качества е да възстановява и пречиства изцяло организма ни. А така нареченото кестеново вино се смята за чудотворен балсам за здраве и за запазване на младостта.

Как се приготвя кестеновото вино? Взимат се двеста грама пъпки от конския кестен, два и половина литра червено вино, четвърт лъжичка ванилия и мед за овкусяване.

Как се приготвя? Виното се загрява много добре, след това се изсипват кестеновите пъпки, но смелени. Сместа се слага за около тридесетина минути на бавен огън, но се бърка постоянно. След което в него се слагат меда, както и ванилията. След изстиване се изсипва в стъклен буркан или друг съд. Приема се по три пъти дневно, по 50 мл, но преди храна.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.