За тези ползи на лимона дори не сте подозирали

https://zdravno.net/narodna-medicina/za-tezi-polzi-na-limona-dori-ne-ste-podozirali/46908 Zdravno.net
За тези ползи на лимона дори не сте подозирали

Лимонът е много полезен за здравето ни

Той дава много на организма и на тялото ни. Цитрусовият плод ни помага да се очистим от много токсини, той ни помага и в разкрасяването. Но малцина знаят за ефекта на лимона, ако го поставим до нас, на нощното шкафче, по време на сън.

Само като вдишате от аромата на този плод, вие ще се почувствате благотворно.Не е изненада, че този плод намалява стреса, дарява ни със спокойствие. Научно е доказано, че сокът от лимон намалява кръвното налягане, преумората, действа благотворно при алергиите.

Лимонът е мощен начин да си гарантирате добро здраве. Но освен за него, той има и още предимства.

Едното от тях е пряко свързано с бита. Защото миризмата на лимона държи мравките далеч от къщата ни. Просто трябва да се намажат с лимонов сок местата и входовете, от където излизат мравките. Цитрусовият аромат държи далеч тези пълзящи гадинки от дома ви.Те ще надушат тази миризма и ще избягат далеч от този район.

Лимонът има още едно предимство. И той е да се използва като мощно средство в аромотерапията. Този цитрусов плод действа като естествен освежител на въздуха. Така че е добре да имате лимонов резен близо до вас, когато спите. Освен че действа като освежител на въздуха, той е естествен аромотерапевт.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.