Запарка ни спасява от високото кръвно налягане!(Рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/zaparka-ni-spasyava-ot-visokoto-kravno-nalyaganereceptata/118927 Zdravno.net
Запарка ни спасява от високото кръвно налягане!(Рецептата)

Високото кръвно налягане е бич за човечеството

Хипертонията трябва да се овладява навреме, за да не предизвика рецидиви.

Високото кръвно налягане може да ни докара опасните болести инфаркт  и инсулт. Затова кръвното трябва да се следи и да се вземат мерки за неговото овладяване.

Но освен традиционните лекарства, на помощ ни идва и алтернативната медицина. Едно такова народно лекарство е запарката от невен. Този илач ни спасява от хипертонията.

Безспорно билката невен е изключително полезна- както в натурален, така и в изсушен вид.

За рецептата ни е необходима голяма лъжица изсушен цвят от растението.Поставяме я в чаша с гореща вода. Оставаме запарката на престои един час.

През това време се получава запарка, която трябва да прецедим през марля. Приема се по три пъти на ден, по сто милилитра, преди хранене.

Лекарството се приема докато се нормализират стойностите на високото кръвно налягане. Ако кръвното ви „играе“ и гони ту високи, ту ниски стойности може да приемате запарката профилактично. Но не спирайте с лекарствата, а преди това може да се консултирате и с личния си лекар.Ако кардиологът отчете трайно нормализиране на кръвното ви, може да коригира приема на лекарствата или да ги спре, ако се налага.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.