Ето разликите между настинка, грип и Ковид-19

https://zdravno.net/zdravni-novini/eto-razlikite-mezhdu-nastinka-grip-i-kovid-19/46904 Zdravno.net
Ето разликите между настинка, грип и Ковид-19

Има съществена разлика между грип, настинка и Ковид

Общото между тях е, че са заразни болести, предани от човек на човек. Риновирусите са виновни за настинката,грипните за грипа, а Ковид е „подвластен“ на коронавируса.

При настинка най-вече страда дишането, имаме кашлица и дращене по гърлото. Друг симптом е повишаване на температурата, боли ни глава и сме отпаднали. Обикновено настинката протича без усложнения и минава до дни

При грипа температурата се повишава изведнъж, съпътствана от кашлене, както и болезнено гърло, също и хрема. В добавка имаме болки в главата, също в мускулите и ставите.Другите признаци са втрисане, изпитваме слабост,може да се изпотяваме, да нямаме апетит, както и да ни се гади.

Ако има усложнение, тогава се получава пневмонията, а при малките може да се получи и инфекция на средното ухо. Рядко, но може да се стигне до възпаление на мозъка, както и на сърдечния мускул. Сезонният грип може да ни тръшне до седмица.

Кашлица и повишаване на температурата са симптомите на Ковид. Другите признаци са болки в гърлото, главата, крайниците. Както и слабост, а може и задух. Възможно е да се появят подуване на лимфите, сънливост, както и проблеми с вкуса и обонянието.

Инфекцията е възможно да премине и без симптоми, но да засегне дихателните пътища, както и други органи в тялото.Грипът и  коронавирусът протичат по-тежко при възрастни и хронично болни хора, предупреждават спецовете.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.