Гастроентеролог посочи най-вредния продукт, причиняващ рак

Специалистът също така обясни коя е най-вредната алкохолна напитка за червата

https://zdravno.net/zdravni-novini/gastroenterolog-posochi-nay-vredniya-produkt-prichinyavasht-rak/121622 Zdravno.net
Гастроентеролог посочи най-вредния продукт, причиняващ рак

Специалистът също така обясни коя е най-вредната алкохолна напитка за червата

Докторът по медицински науки, специализиран в гастроентерология и хепатология, Сергей Вялов, дава отговор на въпроса, коя храна се счита за рискова и най-вредна за здравето.

Той обяснява, че всяко ястие тип полуфабрикати може да бъде определено като нездравословна храна, и това се дължи на факта, че такива продукти често съдържат добавки, които им помагат да се запазят дълго време (за да не губят своите качества, да бъдат по-вкусни, по-обемни или по-евтини). Тези добавки правят полуфабрикатите изключително рискови за здравето.

Специалистът отбелязва, че множество изследвания показват, че консумацията на преработени храни увеличава риска от възпалителни заболявания на червата с повече от два пъти. Особено внимание трябва да се обърне на пържените готови храни, тъй като често те се приготвят в мазнини, които могат да бъдат дори на няколко дни. Тази практика определено не е здравословна, особено когато се консумира заедно с бира. Комбинацията между тях може да предизвика възпаление в червата, инфекции и образуване на микроорганизми, което специалистът пояснява, е предраково състояние и може да доведе до рак на червата, дори и в млада възраст.

Също така, Сергей Вялов подчертава, че от всички алкохолни питиета, бирата е най-неполезният вариант, тъй като рядко някой консумира само по една.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.