Kaufland България и БЧК със съвместна кампания в навечерието на първия учебен ден

Вече 15 години веригата подкрепя Програма „Топъл обяд“ на БЧК  и ще разположи дарителски кутии в хипермаркетите си в цялата страна

https://zdravno.net/zdravni-novini/kaufland-balgariya-i-bchk-sas-savmestna-kampaniya-v-navecherieto-na-parviya-ucheben-den/141814 Zdravno.net
Kaufland България и БЧК със съвместна кампания в навечерието на първия учебен ден

Вече 15 години веригата подкрепя Програма „Топъл обяд“ на БЧК  и ще разположи дарителски кутии в хипермаркетите си в цялата страна

До 13 октомври клиентите на Kaufland България ще имат възможност да дарят средства за дете в нужда в дарителски кутии, разположени във всички хипермаркети на веригата в страната. Инициативата е част от традиционната дарителска програма „Топъл обяд“ на Българския червен кръст (БЧК), в която Kaufland България се включва за 15-а поредна година. Благодарение на кампанията се осигурява храна за ученици в неравностойно положение.

            Традиционната съвместна инициатива с БЧК в полза на Програма „Топъл обяд“ всяка година стартира в Kaufland в навечерието на предстоящата учебна година. Със събраните средства хуманитарната организация дарява безплатна топла храна в училище за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. Според данни на БЧК осигурената подкрепа за децата от уязвимите групи е ключова мярка срещу отпадането им от училище.

 

 

            Kaufland България е сред дългогодишните партньори на БЧК, а „Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на хуманитарната организация, която се провежда над 21 години. За целия период на партньорството с БЧК дарените средства от клиенти на Kaufland България се равняват на над половин милион лева.

Вече две години лидерът в ритейла в България подкрепя кампанията на БЧК и в друг период от годината. Това се случва чрез продажбата на детски играчки от собствената марка на компанията Kidland®, реализирана по време на коледните празници.

            През изминалата учебна година чрез кампанията и събраните средства са подкрепени близо две хиляди деца в неравностойно положение. От началото на инициативата „Топъл обяд“ до момента са предоставени над 2 млн. безплатни топли обяда на ученици в нужда. Подпомогнатите деца за целият период на програмата са близо 24 000.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.