Сменяме личния лекар до края на месеца! Какво да направим

https://zdravno.net/zdravni-novini/smenyame-lichniya-lekar-do-kraya-na-meseca-kakvo-da-napravim/46912 Zdravno.net
Сменяме личния лекар до края на месеца! Какво да направим

Всеки може да смени личния си лекар до края на месеца

Всеки, който е здравно осигурен, може да го стори до края на декември.Това съобщиха от Здравноосигурителната каса. Какво трябва да направят гражданите, които искат да сменят доктора си и да отидат при друг общопрактикуващ специалист.?

За целта е необходимо да попълнят формуляр за това какъв е техния избор и  да го дадат на лекаря, към когото искат да се прехвърлят. Този книжен носител може да го изтегли и от сайта на Националната здравоосигурителна каса. Така се дава възможност да попълним екземпляра и онлайн и да се даде на лекаря, към когото искаме да бъдем след това. Тогава трябва да се влезне в рубриките за избор на джипи. Този документ, предаван по електронен път, трябва да се подпише с електронен подпис от лицето, което има пълни здравни осигуровки.Или, в някои от случаите, ако лицето е непълнолетно, това може да извърши неговия родител или този, който го представлява. Става чрез съответната информационна система на здравното ведомство.

Още едно неудобство е премахнато. Този, който се е отказал от услугите на старото си джипи, за да отиде при друг общопрактикуващ доктор, не трябва да уведомява стария си лекар. Това се извършва по служебен път, като за целта го информират здравноосигурителната каса по съответния район.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.