Тези 3 напитки са по-силни от кафето!И са отлични за здравето ни

https://zdravno.net/zdravni-novini/tezi-3-napitki-sa-po-silni-ot-kafetoi-sa-otlichni-za-zdraveto-ni/122056 Zdravno.net
Тези 3 напитки са по-силни от кафето!И са отлични за здравето ни

Чаша кафе сутрин е класика за сутрешното събуждане

Но кофеинът води до пристрастяване. Има три напитки, които не само заместват кафето, но и носят много ползи за здравето ни.

Такава тонизираща напитка за сутрешното събуждане е зелен чай с лимон.Напитката не само ни събужда, но и е богата на антиоксиданти, които укрепват имунитета.

Лимонът е богат на витамин С, който ни пази от вируси и настинки през зимата.но не прекалявайте, най-много 2-3 чаши на ден, защото зеленият чай също съдържа кофеин, макар и в по-малко количество.

Другата енергийна напитка е джинджифилова отвара.Настържете корен от джинджифил  и го залейте с вряла вода.Добавете мед, лимон, може и мента.

Чаят е пълен с антиоксиданти, напитката ободрява, облекчава умората и апатията, повишава енергията ни.Отварата понижава апетита и регулира телесното тегло.

Цикорията има вкус на разтворимо кафе.Освен това повишава имунитета, засилва метаболизма и успокоява нервната система.

Ако пиете от тази напитка сутрин, ефектът е подобряване на цялостното ни здраве.Напитката с цикория не води до пристрастяване, понеже не съдържа кофеин.

Ако запомнете деня с нея та ще ви донесе спокойствие и ще ви зареди с енергия за тежкия ви работен ден.

Тези три напитки са идеални заместители на кафето и освен това носят много ползи за здравето ни, препоръчват ги спецовете.

Източник: Факти.бг

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.