Ако искаме да сме здрави! Ето на кои пръсти да носим пръстените

https://zdravno.net/bolesti/ako-iskame-da-sme-zdravi-eto-na-koi-prasti-da-nosim-prastenite/135687 Zdravno.net
Ако искаме да сме здрави! Ето на кои пръсти да носим пръстените

Красиви пръстени кичат женските ръце

Мъжете също ги носят, но не толкова често. Освен за украса, пръстените отговарят и за здравето ни.

Акупунктурата става все по-популярна, понеже облекчава симптомите на различни болести, като активира действието на определени нерви.

На пръстите са разположени около 40-80 активни точки. Затова носенето на пръстени на определени пръсти може да облекчи болките ни или напротив, да ги активира.

Пръстенът на безименния пръст е символичен за почти всички култури, защото тук се носи брачната халка.Според експертите пръстите и на двете ръце имат точки, отговарящи за сексуалността и здравето.

Носенето на пръстен там може да подобри здравето ни като цяло. Но ако той ни стяга, това може да влоши здравето ни, да ни докара проблеми с кръвообращението и повишаване на кръвното налягане.

На средният пръст акупунктурните точки регулират работата на ендокринната и сърдечно-съдовата системи.

Прекалено стегнат ли е пръстенът, това може да причини проблеми с кръвоносната и сърдечната системи, както и хормонални нарушения.

Показалецът е свързан с гръбначния стълб. Стегнат ли е пръстенът, това може да ни докара остеохондроза и радикулит.

 В източната медицина се препоръчва да се носи там пръстен от хора, страдащи от болести на храносмилателната система.

Но ако е прекалено стегнат може да причини хранителни разстройства.В езотериката палецът е  свързан с Венера. Ако пръстенът ви е там, може да блокирате любовната енергия.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.