Ако искате здрав стомах! Избягвайте тези храни

https://zdravno.net/bolesti/ako-iskate-zdrav-stomah-izbyagvayte-tezi-hrani/126857 Zdravno.net
Ако искате здрав стомах! Избягвайте тези храни

Стомахът е много чувствителен орган

За да поддържаме стомаха здрав и добро храносмилане, трябва да се грижим за това какво хапваме.

Добре е да избягваме храни, които дразнят стомаха  и ни причиняват подуване и газове.

Добре е да се храним по четири пъти на ден, в едно и също време.

Това ни помага да регулираме стомашния сок и да се подобри храносмилането.Храненето трябва да стане бавно, с положително настроение, за да може да изпитаме удоволствие от храната и да й се насладим.

Преяждането и консумацията на определени храни може да подразни стомаха ни.Пикантните, мазни храни, пушените меса  и алкохолът може да предизвикат възпаление на стомашната лигавица и да доведат до запек.

Пържените храни също трябва да се избягват. Както и прекомерната употреба на подправки, които може да предизвикат стомашни проблеми.Саламите и местните продукти,  в които има много сол  и стабилизатори, могат също да натоварят стомаха.

Продуктите с мая, целулоза и захари трябва да се консумират с мярка. Ако преяждате с тях, може да си навлечете подуване,тежест, както и проблеми със стомаха. Тези храни може да предизвикат и газове, както и дискомфорт. Избягвайте мазните, пикантни и тежки храни, които също действат на недобрата работа на стомаха и ни докарат проблеми със здравето.

Източник: Актуално.ком

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.