Билката на прабългарите: Няма болест, която да не лекува!

https://zdravno.net/bolesti/bilkata-na-prabalgarite-nyama-bolest-koyato-da-ne-lekuva/126542 Zdravno.net
Билката на прабългарите: Няма болест, която да не лекува!

Тази билка на прабългарите е безценна

Среща се под различни имена, но заминаващите се под билкарство я знаят като златен корен, розов корен, розова родиола.

Иначе е  позната най-вече под името златовръх. В последно време тя стана известна и по целия свят. Неслучайно България е известна още като „Рая на билките“.

Билкарите лекуват с тази билка много болести. Като болно сърце, стомах, бели дробове, цироза, простата, разширени вени,високо кръвно налягане.

Освен това доказано лекува още лоша имунна система, слаба обмяна на веществата, последици от инфаркт  и инсулт.

Билката била позната и на викингите, които са я използвали като източник на енергия  и на сила. Редицата китайски императори я използвали като лекарство.

Златният корен бил тачен и в цяла централна Азия, като средство против настинка и грип.В Монголия невероятната билка е използвана като средство против туберкулозата.

Златовръх подобрява тонуса и дава енергия на тялото ни. Златният колен има изключителни лечебни качества, като успешно се справя с различни болести.

Коренът на растението е най-лечебната му част. От един корен излизат много жълти цветчета, които достигат на височина между 5 и 35 сантимента. Може да се използва и като тинктура, също като масла, извлечени от цветчетата.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.