Диетолог: Този хляб може да се консумира и от диабетици!

https://zdravno.net/bolesti/dietolog-tozi-hlyab-mozhe-da-se-konsumira-i-ot-diabetici/53757 Zdravno.net
Диетолог: Този хляб може да се консумира и от диабетици!

Има продукти, които не може да се хапват от хора, страдащи от захарна болест

По принцип болните от диабет трябва да са много внимателни с консумацията на хляб. В състава на обикновения бял или черен хляб може да се видят много неща, които не са добри за болните от диабет.

Такива са овкусителите, някои вредни примеси, както и наличие на захар. Затова при болни от захарна болест, както и при заболявания на кръвта или кръвоносните съдове, трябва да сте особено осторожни при консумацията на такъв вид тестени изделия.

И консумацията на черен или бял хляб би трябвало да се яде в разумни граници.

По думите на експертите хлябът, който се приготвя от първокласно брашно е източник на голямо количество въглехидрати. Тези вещества бързо се усвояват от тялото ни. Това бързо усвояване от организма може да се дължи на твърде агресивната обработка на зърното. В резултат то губи ценни вещества, необходими за здравето на организма.

Брашно от така приготвеното зърно е богато най-вече на нишесте.

Изделията, приготвени от него, кара кръвната захар да се колебае в различни граници.Консумацията на тестени изделия от него, както и хляба причиняват процеси, водещи до диабет и повишаване на телесното тегло.

Затова спецовете съветват да се консумира пълнозърнест хляб, който не вреди дори на болните от захарна болест. Той пази всички ценни вещества, които ги има в зърното.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.