Ето с кои храни отключваме сами деменцията

https://zdravno.net/bolesti/eto-s-koi-hrani-otklyuchvame-sami-demenciyata/54117 Zdravno.net
Ето с кои храни отключваме сами деменцията

Страшно е, когато се развива деменция в по-златните ни години

Рискът от това опасно заболяване зависи от това какво хапваме и пием. Това сочат много изследвания. Очакванията на специалистите е болестта на Алцхаймер да се увеличи повече през тази година, заради застаряването на населението.

Авторите на проучването показват кои храни и напитки провокират развитието на деменцията и в резултат стигнали до следното заключение. Тези, които пиели повече подсладени напитки от останалите хора, страдали три пъти повече от старческо оглупяване от останалите.

Рискът от мозъчен удар също се увеличава при любителите на подсладените напитки. Спецовете установили също, че тези които пият по една или повече сладки напитки на ден, имат по-лоша памет. В добавка имали по-малък обем на мозъка, като и по-малка област в мозъка, която се свързва с паметта.

Експертите твърдят, на базата на много експерименти, че всички подсладени напитки, млечни напитки, енергийни и газирани питиета, кафе и чай със захар вредят много на паметта. Те трябва да се консумират много внимателно и по възможност в минимални количества. Спецовете препоръчват да се заменят с мед,стевия, както и с кленов сироп.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.