Гастроентелорог: Тези храни и тази напитка „убиват“ червата!

https://zdravno.net/bolesti/gastroentelorog-tezi-hrani-i-tazi-napitka-ubivat-chervata/121619 Zdravno.net
Гастроентелорог: Тези храни и тази напитка „убиват“ червата!

Има някои храни, които действат  като „убийци“ на червата

Това твърди гастроентелологът, к.м. н. д-р Сергей Вялов. Експертът посочи и най-вредната напитка за чревната флора.

По думите му всяка храна от полуфабрикати може да се нарече нездравословна храна. Причината е следната.

Готовото ястие,което само трябва да се загрее и е готово за консумация, съдържа следните вещества. То има в състава си продукти, които задържат храната да е годна за консумация дълго време, да не губи качествата си, да е по-голяма, да струва по-евтино и други нездравословни „екстри“.

Голямото количество такава храна, която ядем и редовно, провокира образуването на полипи в червата. А те пък са възможно да предизвикат предракови ситуации.

Специалистът предупреждава да избягваме най-вече готовите пържени храни. Тъй като те се произвеждат като на конвейер, мазнината, в която се пържи не се сменя с дни, дори и с часове.

Това определено е нездравословна храна, особено съчетана с бира.И двата продукти, в комбинация , може да предизвикат възпаление на червата, инфекция, както и излишен растеж на микроби

.Според д-р Вялов от всички алкохоли бирата може би е най-лошият вариант. Защото обикновено тези, които я предпочитат, не се задоволяват само с една напитка.

Източник: Здраве.то

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.