Има ли връзка между горчицата, холестерола и глюкозата в кръвта?

https://zdravno.net/bolesti/ima-li-vrazka-mezhdu-gorchicata-holesterola-i-glyukozata-v-kravta/126492 Zdravno.net
Има ли връзка между горчицата, холестерола и глюкозата в кръвта?

Здравословният начин на живот все повече се котира в съвременния свят

Хранителните добавки и храната са от съществено значение за здравето.Горчицата влияе положително на здравето ни. Британски учени са установили връзката между горчицата, холестерола, като и глюкозата в кръвта ни.

В изследването са взели участие четиридесет доброволци на възраст от 40 до 70 човека, с наднормено тегло.Някои от доброволците били диагностицирани със затлъстяване, други с преддиабетно състояние. В продължение на дванадесет седмици те взимали по една препълнена чаена лъжичка с пълнозърнеста горчица.

След това резултатите показали нещо удивително. Осемдесет и шест на сто от тях имали снижаване нивата на вредния холестерол, както и на гликозата в кръвта.

Учените споделили, че пи някои от участниците нивото на холестерола се понижил в безопасната горна граница, което се стига с лечебна диета. При 24 на сто от участниците глюкозата се понижила. Но най-важното откритие било, че при трима от участниците с преддиабетно състояние нивата на кръвната захар се нормализирала.

Резултатите от това изследване дават основание да продължат експериментите. И най-вече влиянието на горчицата върху холестерола и глюкозата в кръвта. Макар да са необходими още изследвания, това е добър начин за хора, които търсят природни средства да подобрят здравето си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.