Искате да живеете дълго и без болести? Спазвайте тези три правила

https://zdravno.net/bolesti/iskate-da-zhiveete-dalgo-i-bez-bolesti-spazvayte-tezi-tri-pravila/129415 Zdravno.net
Искате да живеете дълго и без болести? Спазвайте тези три правила

Има начин да живеете дълго и здравословно

Според учени от Сингапур това е възможно, ако се спазват три основни компонента.

Първият в списъка са физическите упражнения и разходките на чист въздух.Физическата активност и спорта гарантират продължителността на живота.

Редовните упражнения с тежести, правене на гимнастика в дома или навън повишава годините ви на живот и то в добро здраве.

Всичките тези движения предизвикват и различни химични реакции в тялото. Те помагат на клетките да функционират, да се обновяват, както и да подобрят метаболизма.

Упражненията укрепват костите, което ни помага да живеем дълго и то без болки в костната система и ставите.

Вторият ключов момент в дългия и здравословен начин на живот е храненето. Хапването на бобови култури, семена, билки, плодове, зеленчуци, различни зърнени храни ни дава възможност да живеем дълго и да се радваме на живота.

Накрая специалистите съветват да подобрим графика си на сън. Според последните изследвания навикът да заспиваме и да се събуждаме по едно  и също време носи на тялото повече ползи дори от осемчасовия сън.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.