Искате да живеете до 100 години: Спазвайте тези 4 правила!

https://zdravno.net/bolesti/iskate-da-zhiveete-do-100-godini-spazvayte-tezi-4-pravila/116928 Zdravno.net
Искате да живеете до 100 години: Спазвайте тези 4 правила!

Всеки иска да живее дълго, но без болежки

Продължителността на живота зависи от начина на живот и от развитието на медицината, както и от много други фактори.

Няма тайна рецепта за здраве, но продължителността на живота зависи от хроничните болести, начина ви на живот, диетата и физическата активност.

Но с тези четири правила може да доживеете и да надхвърлите столетие живот.

Лошата хигиена на зъбите може да ни докарат сърдечни болести, деменция и други усложнения. Ако хората не се грижат за зъбите, не ги мият поне един път на ден или пропускат вечерното миене, ще имат доста бактерии по тях.Тъй като през нощта човек не произвежда много слюнка, голям брой от бактериите навлизат в кръвта, циркулират из тялото и причиняват лошо здраве.

Мускулната маса най-силно говори за дълголетието. За да е във форма, трябва да я тренирате.Добре е да го правите всеки ден и да правите необходимите упражнения.

Сутрешното кафе на гладно също е табу. Това повишава нивата на кортизол и адреналин в кръвта. Излишъкът от кортизол може да причини стрес, който да засегне червата, хормоните, както и надбъбречните жлези.Преди кафето изпийте голяма чаша с вода, за да дехидратирате тялото си.

Дълголетието подобрява и средиземноморската диета. Включва плодове, зеленчуци, риба, постно месо, здравословни масла, растителна храна ,богата на антиоксиданти.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.