Искате дълъг живот, без болестите на старостта? Тази храна ще ви го даде

https://zdravno.net/bolesti/iskate-dalag-zhivot-bez-bolestite-na-starostta-tazi-hrana-shte-vi-go-dade/128855 Zdravno.net
Искате дълъг живот, без болестите на старостта? Тази храна ще ви го даде

Храната е важна част от живота ни

Здравословното хранене е в основата за дълъг живот и то без болести. Значение за това има движението, както и здравословния начин на живот.

Учените са установили , че храни, богати на флавоноли, ни помагат срещу редица болести, застрашаващи качеството на живот. Такива са сърдечно-съдовите болести, болест на Алцхаймер, както и  преждевременното стареене.

Тези вещества в храната гарантирано ни пазят от смъртоносни болести, както и от бързото стареене. Много известни плодове и зеленчуци са богати на тези вещества.

Някои от тези продукти не са скъпи и може да се намерят в магазинната мрежа през цялата година.

Такова е например зелето, във всичките му видове, лукът, особено червения, както и ябълките, обясняват експертите.

В списъкът със здравословни храни влизат още цитрусовите плодове, също така доматите, краставиците, чушките.

Богати на флавоноли са още гроздето, горските плодове, билките и каперсите. Червеното вино също съдържа тези полезни вещества за организма ни.

Тези полезни вещества притежават противотуморни, противовъзпалителни свойства, също така са  и антиоксиданти. Благодарение на тях човек може да живее по-дълго, както и да избягва болестите на остаряването, категорични са спецовете.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.