Как да издържим на маратона от празници и да останем здрави и жизнени!

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-izdarzhim-na-maratona-ot-praznici-i-da-ostanem-zdravi-i-zhizneni/124089 Zdravno.net
Как да издържим на маратона от празници и да останем здрави и жизнени!

Коледните и новогодишните празници, както и тези през януари, могат да застрашат здравето ни

За да останем здрави и жизнени, добре е да спазваме някои препоръки от спецовете.Определено при този маратон от празници не е добре да натоварваме тялото си с тежки тренировки.

Диетолозите препоръчват, за да съхраним здравето си, да се храним балансирано, да извършваме умерена физическа активност и да отделяме достатъчно време за сън.

В добавка, през този период от годината, сме склонни да водим по-заседнал начин на живот и да стоим повече на закрито място.

Поддържането на активност и добрия сън също ни помага да компенсираме нездравословното въздействие на празниците, съветват експертите.

В тази връзка да не се отказваме от забавленията и тържествата, а просто да спазвате някои важни правила за здравословно поведение.

Да не гладуваме в очакване на обилен коледен и новогодишен обяд или вечеря, а да хапнем нещо, например ядки или плодове.

Така ще осигурим нещо полезно за тялото и няма да се нахвърлим безразборно на обилната трапеза. Не е необходимо да пълните чинията с храна, която не ви харесва или е в повече.

Разкопчаният панталон и сънливостта е добър начин да ви подскаже, че сте приели повече от необходимото и трябва да спрете.

Проявете същата разсъдливост и с алкохола, не експериментирайте с питиета и количества. Пийте повече вода, препоръчват диетолозите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.