Как да понижим високото кръвно налягане без лекарства?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-ponizhim-visokoto-kravno-nalyagane-bez-lekarstva/52742 Zdravno.net
Как да понижим високото кръвно налягане без лекарства?

Има начини да понижим високото кръвно налягане

И това е възможно да се случи без лекарства. Докторите посочват за тази цел коригиране на диетата, както и редовната физическа активност.

Освен това спецовете съветват да се намали солта в храната, както и да се консумират богати на протеини храни. Калий и флавоноиди в диетата водят до същата цел.

Друг начин да коригираме хипертонията е да заменим по-голямото количество кофеин в кафето с приема на повече чай  и най-вече на зеления.

Друг способ да се намалят границите на високото кръвно налягане е да се намали стреса и да се научим да владеем състояния, които ни тормозят, вредят на психиката и на чувствата ни.

Ако се вълнуваме или стресираме повече и по-често, това увеличава производството на хормони. Което, от своя страна, увеличава сърдечната честота и причинява свиване на съдовете на кръвта.

Цялата тази гама от вредни влияния действат при снабдяването с кръв на сърцето, както и на мозъка.И увеличава риска от опасни аномалии.

Кръвното налягане няма как да се регулира, ако не извършваме физически упражнения или активност.

Редовните упражнения, дори само обикновеното ходене, понижава кръвното налягане  и замества дори приема на лекарства, е съветът на експертите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.