Как да се спасим от есенната депресия? (Рецепти)

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-se-spasim-ot-esennata-depresiya-recepti/117310 Zdravno.net
Как да се спасим от есенната депресия? (Рецепти)

След края на лятото мнозина от нас изпадат в депресивна меланхолия

Когато дните намалят и слънчевото слънцегреене стане по-слабо, тогава се сблъскваме със синдром, наречен „края на лятото“.Преходът от светлите, слънчеви дни към мрачните краски на есента може да ни действа потискащо.

Въпреки това има начини, с които да приемем прехода на сезоните и да останем оптимисти и ведри.

Един от тези ефективни способи е сънят. Той е много важен за здравето ни, но липсата ни може да навреди на физическата ни кондиция.През лятото хората спят по-малко, заради горещините и по-силното греене на слънцето.

Затова се събуждайте рано, за да използвате светлината и после отново лягайте рано вечер.По-ниските температури ни карат да се погрижим за себе си. като използваме маски за лицето и косата си.Отидете на масаж, на фитнес, на спа, направете си детокс, хапвайте здравословни храни.Сауната ни дава две удоволствия: за себе си и ни дава нови преживявания.

Пътувайте, есента е най-подходящото време за това.Тези, които живеят в курортни дестинации харесват времето, когато тълпите наоколо намаляват.

Отпаднали ли сте, тръгнете на поход в планината, действа релаксиращо.Също така ходете на семинар за различни практики, здравословни или за личностно развитие.Или пък посетете близките забележителности.Радвайте се на всичко около вас или създавайте социални контакти.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.