Как да укротите пристъпите на постоянния глад? С тези трикове

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-ukrotite-pristapite-na-postoyanniya-glad-s-tezi-trikove/140210 Zdravno.net
Как да укротите пристъпите на постоянния глад? С тези трикове

Има няколко трика, с които да преодолеете пристъпите на постоянния глад

Един от тях е да консумирате балансирани храни. В тях да присъстват протеини, здравословни мазнини и  сложни въглехидрати.

Протеините, съдържащи се в постните меса, боба  и бобовите култури засищат глада. Здравословните мазнини, които се намират в зехтина, ядките и авокадото също дават чувство за ситост.

Сложните въглехидрати, които се съдържат в пълнозърнестите храни, плодовете и зеленчуците освобождават енергията бавно и предотвратяват скоковете на кръвната захар, които предизвикват глад.

Друг ключов трик за овладяване на глада е консумацията на фибри.Те дават обем на храната и забавят храносмилането, като намаляват пристъпите на глад.Богати на фибри са плодовете, зеленчуците, пълнозърнести и бобови храни.

Понякога тялото ни приема жаждата като сигнал, че сме гладни. Пиенето на достатъчно вода и течности държи глада далеч от нас. Добре е поне да пиете по 8 чаши на ден, както и чаша вода преди хранене, което снижава желанието ни да се храним.

Пропускането на хранене може да увеличи чувството ни на глад и на апетита ни.хапването на малки порции  и то често поддържа кръвната захар в норма и държи глада далеч от нас.Така ще се чувствате сити и няма да преяждате.

Избирайте да се хранене с храни с голям обем, като зеленолистните зеленчуци. Достатъчния т сън също държи града далеч от нас.

Източник:  Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.