Как да върнете красотата на кожата си? С тези полезни трикове

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-varnete-krasotata-na-kozhata-si-s-tezi-polezni-trikove/145051 Zdravno.net
Как да върнете красотата на кожата си? С тези полезни трикове

Разширените пори са един от най-големите проблеми на хора с мазна кожа

Нормалната кожа също има области, по които се виждат по-големите пори.Тези дами, които имат суха кожа нямат разширени пори, но те са първите, които се сдобиват с ръчки.

Разширяването на порите се причинява най-вече заради занемарени грижи. В порите се наслоява себум, както и остатъци от козметиката  се появяват комедони. Мазната кожа и по-бързо загрубява от останалите.

За това е „виновна“ и генетичната обремененост. Но това не означава, че не трябва да полагаме грижи за кожата си.

Ако имате запушени пори, трябва да положите повече грижи за нея. Обикновените пяни и меките гелове няма да помогнат много, затова трябва да използваме по-агресивни препарати за почистване.

Спецовете препоръчват да се използват глинени маски и най-вече от синя глина.

Ексфолиантите също добре почистват кожата. Но освен отвън, добре е да се погрижим и отвътре, за да бъде кожата ни красива и гладка. Използване на продукти като джиджифил, риган, канела и карамфил се справят отлично с тази задача.

Зеленият чай, както и рибни продукти богати на омега-3 мастни киселини също се грижат за кожата.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.