Какви опасности за здравето крие спането на отворен прозорец?

https://zdravno.net/bolesti/kakvi-opasnosti-za-zdraveto-krie-spaneto-na-otvoren-prozorec/119183 Zdravno.net
Какви опасности за здравето крие спането на отворен прозорец?

Спането на отворен прозорец крие рискове, алармират лекарите

Зрението и слухът работят заедно през деня, като събраната информация изпращат на мозъка.

Но какво се случва през нощта, когато зрението и ушите си почиват.Учени са установили тясна връзка между слуха, шума и здравето на сърдечно-съдовата ни система.Редица изследвания доказват, че нощният шум оказва въздействие на нашето здраве.Това е така, защото през нощта шумът действа повече на нашия мозък, дразненето се увеличава.

Спецовете са установили още, че нощните шумове увеличават хормоните на стреса в организма ни.Това е изключително важно, като се има предвид, че стреса пряко влия на сърдечно-съдовите проблеми.Високите нива на стреса, от своя страна, може да увеличат лошия холестерол, както и сериозни здравословни проблеми със сърцето и кръвоносните съдове.

За да предпазите сърцето и здравето си, спете на затворени прозорци.Една от основните съвети на спецовете е да затваряте прозорците, като си лягате нощем.Затворените прозорци значително намаляват външния шум в градския апартамент и създава по-спокойна среда за спане през нощта.

Освен това спецовете препоръчват специални звукоизолиращи материали, с които да направите по-комфортна и звукоизолирана спалнята си.

Но каквито и методи и материали да използвате, целта е ясна-осигурете си сън без излишни странични шумове.

Източник: Ретро  

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.