Какво да правим при хранително отравяне?

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-da-pravim-pri-hranitelno-otravyane/110781 Zdravno.net
Какво да правим при хранително отравяне?

Хранително отравяне може да порази всеки един от нас

Хранително натравяне настъпва при консумация на некачествена храна, пълна с бактерии и вируси.Признаците при това състояние са гадене, повръщане, също разстройство и слабост, както и болки в корема. При по-тежки случаи се появява треска, също болки в корема и често пъти спазми.

При това състояние може да се стигне до тежко обезводняване на организма. Губи се много вода, затова трябва да пиете много вода.

Добре е водата да е пълна с електролити. Те съществуват в природата под формата на минерали. С тяхна помощ токсините излизат от тялото ни.

В случай на отравяне, освен пиене на вода в по-голямо количество, е необходимо да спазваме хранителен режим.Но в началото най-важното е пиенето на течности.Перфектна за целта е топлата вода, черният чай или физиологичен разтвор.Добре е храната да е по-лека, като каша от ориз, пилешки бульон, котлети или омлет.

Да се въздържаме от продукти като кафе, алкохол, мазни и пикантни храни, както и от мляко. При хранително отравяне да не консумираме гъби, пресни зеленчуци или плодове, хляб, консерви, както и от сладки и тестени неща, също колбаси и пушени меса. Добре е също да не пушим.Ако обаче вдигнете по-висока температура, диарията и повръщането не спират два-три дни, да потърсим лекарска помощ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.