Какво още не знаете за сушените кайсии! Носят безкрайни ползи за здравето

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-oshte-ne-znaete-za-sushenite-kaysii-nosyat-bezkrayni-polzi-za-zdraveto/135489 Zdravno.net
Какво още не знаете за сушените кайсии! Носят безкрайни ползи за здравето

Сушените кайсии наистина са невероятен източник за здраве

Тези плодове са ценни заради ползите, които дават на целия ни организъм. Плодовете съдържат са цяла аптека от полезни витамини и минерали. Освен всичко друго, те много лесно се усвояват от организма и действат като здравословен балсам.

Сушените кайсии наистина са много ценни за здравето и за организма ни като цяло. Тези сладки плодове, в сушен вид, притежават антибактериално действие и извършват детоксикация на целия организъм.

Тези плодове са ценни с това, понеже парират свободните радикали, които увреждат кожата и засилват стареенето.

Сушените кайсии са богати на бета каротин, който утолява желанието ни за сладко и заради това са едни от първите лакомства с тази цел.

Доказано е с редица изследвания, че сушените плодове от кайсии оказват положителен ефект върху лигавицата, кожата и очите, защото съдържат витамин А.

Сушените кайсии подпомагат храносмилането, като действат благоприятно на стомаха и са особено полезни за червата. Помагат и  за добрата перисталтика.

В шепа със сушени кайсии се съдържат много повече полезни хранителни вещества, отколкото в една средно голяма и свежа кайсия.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.