Кога ниското кръвно налягане алармира за опасни болести?

https://zdravno.net/bolesti/koga-niskoto-kravno-nalyagane-alarmira-za-opasni-bolesti/126773 Zdravno.net
Кога ниското кръвно налягане алармира за опасни болести?

Ниското кръвно налягане само по себе си не е опасно

Има хора с високо, има хора  и с ниско кръвно налягане. Но когато ниското кръвно налягане е  съчетано с ускорен пулс, това алармира за сериозни болести.

Затова трябва да обърнете внимание на себе си и да се консултирате с лекар, съветват специалистите.

При тези сигнали може да се касае за проблеми с кръвоносните съдове, сърцето, също така може да имате проблеми с щитовидната жлеза.

Много ниско кръвно налягане, съчетано с ускорен пулс, е опасен сигнал, че е необходимо да проверите здравословното си състояние.

Има и още една причина за ниското кръвно налягане, съчетано с ускорен пулс. И причината за това състояние е увеличеното образуване на съсиреци.

Ако човек с тези симптоми, ако страда и от диабет, трябва веднага да потърсите спешна медицинска помощ.За това съветват специалистите.

При показатели на ниското кръвно под 80-70 на над 50, положението е много зле. Затова непременно се обадете на спешната медицинска помощ до час, за да може да стане ясна причината за това състояние.

Експертите съветват, че за нормално се счита кръвното 120 над 80 и 110 над 70. Ако нямате главоболие, тогава може да се допуснат и по-ниски стойности като например 90 на над 60.  

Ниското кръвно налягане, ако  е причинено от някакво заболяване, трябва да се следи изключително осторожно, съветват спецовете.

Източник: Здраве.то

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.