Кога сутрешната вода с лимон става опасна?

https://zdravno.net/bolesti/koga-sutreshnata-voda-s-limon-stava-opasna/124995 Zdravno.net
Кога сутрешната вода с лимон става опасна?

Вода с лимон  е често препоръчвано средство за отскок за деня

Чували сме, че тази комбинация носи много, неподозирани ползи за организма ни. Сутрешното кафе дори спокойно може да се замени с чаша топла вода, в която е изстискан пресния сок на лимон.

Според много спецове тя ни зарежда с енергия, бодрост, а и се отразява благотворно на работата на вътрешните органи.

Комбинацията от тази чудодейна напитка не само ни събужда сутрин и активира тялото ни да започне деня. Всеки знае ползата на водата, която чисти токсините и ни хидратира.

Лимонът от своя страна е богат на витамин С, който е жизнено необходим за организма, също така на витамините Е и В-комплекс, както и на много микроелементи. Чаша вода с лимон подобрява още храносмилането, подобрява лимфния поток, както и действа стимулиращо на кръвообращението.

За да е ползата още по-голяма, а стимулацията за организма да е на макс, към сутрешната си напитка може да добавите още джинджифил, куркума, също така и мента.

Но някои хора не трябва да употребяват тази одобрителна и здравословна напитка. Ной-вече вреди на хората и дори е опасна за тези, които страдат от различни бъбречни заболявания.

Също така носи вреди на хора с алергии  и такива, които имат чувствителни лигавици на стомаха  и хранопровода.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.