Кои храни причиняват образуването на кръвни тромби?

https://zdravno.net/bolesti/koi-hrani-prichinyavat-obrazuvaneto-na-kravni-trombi/125789 Zdravno.net
Кои храни причиняват образуването на кръвни тромби?

Кръвните тромби са опасни за здравето

Образуването на кръвни съсиреци е причината за инсулти.Спецовете препоръчват да следим състоянието на кръвоносните съдове.

По думите им най-опасните храни, които провокират образуването на кръвните съсиреци са свинския  и телешки дроб, защото съдържат холестерол и витамин К.

Храни с наличие на витамин К в тях е вреден за кръвоносните съдове, затова трябва да се избягва.

Освен говежди черен дроб, сред опасните за кръвоносните съдове храни са спанакът и марулята. Защото съдържат холестерол, затова и пушените колбаси са опасни за кръвоносните съдове.

Причината е, че холестеролът се отлага по стените на кръвоносните съдове, спецовете препоръчват да се консумират домашни птици или говеждо, но без черния дроб на говедото.

Пушените меса, както и животинските мазнини, са трудно смилаеми. Кръвни съсиреци може да се образуват и от консумацията на маргарин.

Този продукт съдържа трансмазнини, които правят кръвта плътна, а те после се превръщат в плаки,а те от своя страна образуват съсиреци в кръвта.

Страдате ли от венозна тромбоза, тогава трябва да сте много внимателни с кафето, както и с шоколада. При страдащите от това заболяване алкохолът също е много вреден.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.