Кои храни регулират хормоналния баланс?

https://zdravno.net/bolesti/koi-hrani-regulirat-hormonalniya-balans/120021 Zdravno.net
Кои храни регулират хормоналния баланс?

Хормоналният баланс е пряко отговорен за нашето здраве

Често причината за проблеми с ендокринната система е недохранването. Това лишава организма от необходимите витамини, минерали и аминокиселини.

В резултата имунната защита пада, получават се много проблеми със здравето.

От естрогените зависи почти всичко: либидото, настроението, месечния цикъл, дори температурата на тялото. Нивата на естрогена регулират здравето на коса, кожа, нокти.Естрогените са женските полови хормони. Те се синтезират в яйчниците в големи количества  и в по-малки-в надбъбречните жлези.Зависят пряко от това, което консумираме.

Една от тези храни е авокадото. Южният плод е пълен със здравословни мазнини. Богато е на полезни хранителни вещества и съединение.то нормализира нивото на хормоните и помага да се поддържа идеално тегло.

Ленът и сусамът влияят също на хормоналния баланс. Те не само нормализират нивото на естрогените, но и намаляват холестерола и ускоряват метаболизма.

Балсам за щитовидната жлеза е комбинацията от селен,желязо, мастни киселини и цинк, която я има в ядките. Малки количества от тях  са идеалния за баланса на хормоните. Зелените зеленчуци са балсам не само за червата, но и за работата на целия организъм.Важно е да се консумират всеки ден.Бобовите култури също влизат в тази група, която подпомагат хормоналния баланс. Те са богати на витамини от група В, както и на протеини.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.