Кои храни се грижат за здравето на сърцето?

https://zdravno.net/bolesti/koi-hrani-se-grizhat-za-zdraveto-na-sarceto/110270 Zdravno.net
Кои храни се грижат за здравето на сърцето?

Сърцето е един от най-важните органи

С напредване на възрастта трябва да обръщаме още повече внимание на здравето на сърцето.

Неговото здраве гарантира здраве не само за този мускул, но и за целия организъм.С напредване на възрастта трябва да се ограничаваме от храни с високо съдържание на захар, сол, преработени храни, а да включим богати на протеини и полезни хранителни вещества в диетата си.

Ето кои храни запазват здравето на сърцето в напреднала възраст.

Спецовете препоръчват поне два пъти в седмицата да хапваме мазна риба. Такива са риба тон, херинги, скумрия, сьомга. Тази храна намалява нивото на триглециридите, спасяват ни от аритмия, както и от атеросклероза.

Горските плодове се грижат също за здравето на сърцето. Такива са боровинки, малини, ягоди, къпини. Те имат високо съдържание на антиоксиданти. Тези вещества предпазват от организма от стрес и възпаление, които може да причинят сериозни сърдечни проблеми.

Полезни мастни киселини се съдържат в ядките. Които също се грижат за здравето на сърдечния мускул. Освен това те са богати на фибри, витамини, минерали протеини. Те са не само невероятна лека закуска, както и добавка към киселото мляко, смутитата, така и овесените ядки. Най-подходящи за целта са орехите, бадемите, семена от чиа, както и лененото семе.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.