Колко често трябва да пият възрастните мляко?

https://zdravno.net/bolesti/kolko-chesto-tryabva-da-piyat-vazrastnite-mlyako/131094 Zdravno.net
Колко често трябва да пият възрастните мляко?

Нови изследвания сочат интересни факти за консумацията на мляко от възрастните хора

Според тях, ако възрастните хора много често консумират мляко, има вероятност да повишат риска от остеопороза. Освен това продуктът причинява подуване на стомаха, както и разстройство.

Според американски лекари D-галактозата в млякото причинява здравословните проблеми.

Те са съгласни, че млякото стимулира растежа и поддържа плътността на костите, но трябва да се консумира умерено.

Макар диетолозите в Америка да препоръчват на възрастните хора да пият по 2-3 чаши на ден мляко, експертите съветват те да бъдат 2-3 чаши на седмица.

Млякото е богато но физиологичното хранително вещество D-галактоза. То може да се превърне в глюкоза, когато в тялото се извършва нормален метаболизъм.

А излишъкът от D-галактоза причинява оксидативен стрес, който води до хронично възпаление и хронични болести.

Освен това млякото и млечните продукти съдържат млечна захар и лактоза, а мнозина имат непоносимост към нея. Особено при възрастните вреди, защото с напредване на възрастта ензимите, които преработват чистото мляко, намаляват.

Според едно изследване, в което са участвали голяма група хора се установило, че остеопорозата, честите фрактури и дори смъртта са свързани значително с прекалено честата консумация на мляко.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.