Колко са полезни за здравето: Или да, или не за животинските храни?

https://zdravno.net/bolesti/kolko-sa-polezni-za-zdraveto-ili-da-ili-ne-za-zhivotinskite-hrani/132350 Zdravno.net
Колко са полезни за здравето: Или да, или не за животинските храни?

Вече седемдесет години животинските храни са демонизирани

Само че истината е коренно различна. Месото и местните храни са ценни за здравословното, както и за балансираното хранене.

Ограничаването, както и замяната им с различни растителни варианти вероятно е причината за скока на хроничните възпалителните процеси в организма ни.

Също така намаляването или липсата на месни продукти от храненето ни може да причинят рак, диабет, както и различни сърдечно-съдови болести.

В човешката диета месото, както и местните продукти са най-здравословното и полезното хранително вещество в нашата диета.

Месото и месните продукти дават на тялото мастноразтворимите витамини А,Д,Е и К, които взимат участие в различни функции на организма ни.

Интересното е, че когато кожата е изложена на слънце, витамин Д се образува от холестерола, а той пък идва от животинските мазнини.

Освен това месото засища по-бързо и затова не изпитваме необходимост от допълнително хапване, както това се случва, ако ядем само растителна храна или практикуваме суровоядство. Тоест месото ни помага да отслабваме.

Източник:  Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.