Кой е първият признак на ангина пекторис?

https://zdravno.net/bolesti/koy-e-parviyat-priznak-na-angina-pektoris/113170 Zdravno.net
Кой е първият признак на ангина пекторис?

Ангина пекторис е всъщност стенокардия или позната още като гръдна жаба

При това заболяване се получава спазъм на коронарните артерии, също така може да се получи запушване или стесняването им поради атеросклероза.

Първият признак на ангина пекторис е  много остра болка , чиято причина се поражда от свиване на сърдечния мускул.

Тази болка в гърдите се появява при физическо натоварване. Тази болка може да плъзне към челюстта, също така към ръката, също може да засегне гърба или корема. Всички тези болки говорят само за едно заболяване и то е ангина пекторис.

Ако болестта е типична, тогава болката непременно се появява зад гръдната кост. Усещането е за парене, също така може да причини болка в челюстта, ръката, както и между лопатките на гърба.

Но най-характерното е болката да се появи при физическо натоварване.Причината е, че сърцето не може да получи достатъчно кислород, заради което се появява болката в гърдите.

Влошаващите се признаци са пристъп при покой и такива, които продължават повече от петнадесет минути, като често са придружени и с други признаци на остър коронарен синдром.Често това са признаци на инфаркт на миокарда. Коронарната болест на сърцето взима много жертви всяка година.Тя е болестта, която е сред челните, защото отнема най-много човешки животи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.