Лекар обясни: Защо да избягваме готовата храна?

https://zdravno.net/bolesti/lekar-obyasni-zashto-da-izbyagvame-gotovata-hrana/143871 Zdravno.net
Лекар обясни: Защо да избягваме готовата храна?

Готовата храна не е за предпочитане

Честата консумация на преработена храна носи повече вреди, отколкото ползи на организма ни. Защото може да причини сериозни заболявания на сърдечната система, както и на кръвоносната система.

Готовата храна може да ни причини и различни онкологични заболявания,  е мнението на докторите.

 Излишната сол в тези храни, като и наситените мазнини увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания, както и от натрупване на излишни килограми.

Ако се храним постоянно с такива храни, можем да си причиним инсулт, хипертония, както и атеросклероза, е предупреждението на експертите.

Консервантите и добавките в готовата храна може да ни причини различни видове рак, включително и такъв на дебелото черво. Затова спецовете съветват сами да си приготвяме храната,  а да избягваме, колкото е възможно, готовата храна.

От друга страна, ако все пак хапвате готова храна, може да направите салата от сезонни зеленчуци или зелена салата, което прави храненето по-балансирано и здравословно.

Учени от Харвардският университет са установили, че два вида храни увеличават риска от сърдечен  и мозъчен удар. Това са сладките питиета и преработените меса.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.