Лекарят: Най-честите грешки, които правим на закуска!

https://zdravno.net/bolesti/lekaryat-nay-chestite-greshki-koito-pravim-na-zakuska/135661 Zdravno.net
Лекарят: Най-честите грешки, които правим на закуска!

Три са най-честите грешки, които правим на закуска, предупреждават лекарите

Те могат по-често да ни навредят, отколкото да донесат полза за здравето ни. Първата грешка, която правим при първото хранене е, когато се храним с прости въглехидрати.

По този начин не само че не си набавяме необходимите хранителни вещества, ами увеличаваме излишните килограми в тялото си, предупреждават спецовете.

Вместо въглехидрати на закуска, добре е да хапваме протеини, фибри, както и здравословни мазнини, които ни засищат за дълго време, препоръчват диетолозите.

Другата грешка при първото хранене за деня е да консумираме сладки храни. Кафе с торта или шоколад предизвиква рязък скок на кръвната захар.

Първото хранене с храни, богати на захари, може да провокира повишаване на телесното тегло, предупреждават експертите.

Лош вариант е да отложите закуската за по-нататък или да я направите, когато вече наближава време за обяд. Другият съвет на експертите е да не се храним бързо.

Според изследване на японски учени се е установило, че бързото хранене пречи на мозъка да отчете количеството поета храна.Това може да причини затлъстяване.

По мнението на гастроентеролозите първото хранене е особено важно за хора, които страдат от хронична умора, от нездрав сън или са в стресова ситуация.

Най-добрият вариант за закуска са храни с ниско съдържание на въглехидрати, достатъчно количество протеини и мазнини.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.