Може ли тоалетната хартия да ни докара опасни болести?

https://zdravno.net/bolesti/mozhe-li-toaletnata-hartiya-da-ni-dokara-opasni-bolesti/54666 Zdravno.net
Може ли тоалетната хартия да ни докара опасни болести?

Тоалетната хартия не е безопасна

Според проучване на спецове от Флорида в тоалетната хартия се съдържат вещества, които са заплаха за човешкото здраве.

Тези вещества съдържат в основата си флуор, който експертите наричат „вечната химия“. Причината за това е, че са в състояние да останат стабилни в продължение не на стотици,  а на хиляди години. И на всичкото отгоре те се натрупват както в природата, така и в нашето тяло. В някои развити страни именно тези съединения се използват за преработка на дървесината в целулоза.

По този начин те попадат в канализацията, след като преди това са били в тоалетната хартия.

Тези вещества са наистина доста опасни. Серия проучвания са доказали, че могат да ни предизвикат рак, чернодробни заболявания, болести  на щитовидната жлеза.

Според други експерименти се е установило, че те може да провокират развитието на болести като астма,бронхит, детско затлъстяване, както диабет тип 2, дори безплодие.

Източници на такива вещества включват козметика, препарати за лична хигиена, също козметика, както и съдове за незалепващо устройство. Също така се намират в препарати, с които се премахват петната по съдовете и фурните, кутиите да пица дори, както и контейнери за храна в къщи, също и опаковки за храни.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.