Не пренебрегвайте този първи признак на деменция

https://zdravno.net/bolesti/ne-prenebregvayte-tozi-parvi-priznak-na-demenciya/53205 Zdravno.net
Не пренебрегвайте този първи признак на деменция

Когато възрастта напредне, започваме да забравяме някои неща

Но когато това се повтаря често, вече е повод за тревога.Най-често при деменция човек постепенно губи паметта си, мисълта си и начините да се справяме с ежедневните задължения.Деменцията е съвкупност от няколко болести, като в тях се включва и Алцхаймер.

Заболяването засяга паметта, мисленето, ориентацията, способността да се обработва мисълта.Но без съзнанието, като оказва психическо, социално и икономическо действие не само върху болните, но и върху техните близки.

Има един признак, по който може да се открият ранните етапи на деменцията.И този симптом е депресията.

При това състояние, особено при възрастните хора, трябва да се обърне внимание.Според спецовете възрастните хора не могат да разберат състоянието си, Роднините пък смятат, че депресията е заради характера или възрастта на страдащия.

Експертите съветват да сме по-внимателни към състоянието на хора над 65 години и да потърсим помощ при тези симптоми. По думите им, ако хванем болестта в ранен етап, тя може да забави действието си с около десетина години.

За да се установи действително заболяването се използват различни методи, кръвен тест, както и ядрено-магнитен резонанс, за да се види състоянието на мозъка.Също и изследвания с ултразвук, за да се установи какво е положението на артериите към главата и врата.

За забавяне на болестта е важен здравословния начин на живот. Също теглото, както и пиенето на алкохол в разумни граници и

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.