Не се къпете всеки ден: Ето какви болести си навличате!

https://zdravno.net/bolesti/ne-se-kapete-vseki-den-eto-kakvi-bolesti-si-navlichate/120290 Zdravno.net
Не се къпете всеки ден: Ето какви болести си навличате!

Ако не се къпете ден, два или три, нещата не са толкова зле

Но ако по-продължително време не си взимате душ, нещата стават зле. Кожата ни секретира масла. Когато не се къпем, мръсотията се набива в кожата и тя започва да ни сърби.Пропускането на душа може да ни направи депресирани и немотивирани за живот.

Тялото ни е покрито с около хиляда различни бактерии и около 80 вида гъбички.Много от тях са полезни, като ни помагат при храносмилането и други важни процеси.

Не се ли къпем редовно, тогава лошите бактерии навлизат в тялото ни през носа, устата и дори очите. И ни разболяват.

Чрез душа помагаме на добрите бактерии да се спасят от лошите.Кожата ни е естествено мазна и солена. Когато си взимаме душ, ние се отърваваме от мазнините, които водят до кожни раздразнения  и акне.

Изпотяването не причинява миризми. Миришем,защото бактериите отделят газ, понеже консумират телесни протеини и мастни киселини. Затова душът ще ги отмие, дори да не се потим.

Ако пропускаме душът за дълго време, това води до натрупване на мъртва кожа по тялото ни и има риск от бактериални и гъбични инфекции.Освен люспеста кожа от некъпането, скалпът може да ни засърби и да образува пърхот.

Не се ли къпем, това може да причини големи щети на нашето здраве.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.