Не затваряте капака на тоалетната! Ето каква опасност ви дебне

https://zdravno.net/bolesti/ne-zatvaryate-kapaka-na-toaletnata-eto-kakva-opasnost-vi-debne/121666 Zdravno.net
Не затваряте капака на тоалетната! Ето каква опасност ви дебне

Често пускаме водата в тоалетната чиния, както си желаем

Правим го с отворен капак или го затваряме, правим го седнали върху тоалетната чиния, също така в близост, при отворен капак.

Но при някои ситуации това може да се окаже вредно и дори пагубно за нашето здраве.Ако не искате това да се случи с вас, трябва да спазвате определени правила.

Близко е до акъла, че щом пускате водата на тоалетната, седнали върху чинията, тогава може да ви „нападнат“ болестотворни микроби и бактерии, вредни за здравето.

Не всички обаче са опасни. Но има такива, които полепнали по кожата ни, може да причинят алергии, сърбеж, също така и много възпалителни процеси.Но и не всички ни причинят тези здравословни проблеми. Благодарение на нашата имунна система, която успешно атакува инфекциозните агенти, преди на ни навредят на здравето.

Но безспорен факт е, че болестотворните бактерии се издигат на два метра от тоалетната чиния, при пускането на водата.След което всичко пада надолу, като обхваща човека, който е в близост или седнал на чинията, с една голяма вълна от бактерии.

Така че това е един огромен риск за човека и за неговото здраве.Затова най-добре  е да затворите капака на тоалетната чиния, когато пускате водата.

Източник: Ретро

  

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.