Немски кардиолог: За заблудите за кафето, червеното вино и високия холестерол

https://zdravno.net/bolesti/nemski-kardiolog-za-zabludite-za-kafeto-chervenoto-vino-i-visokiya-holesterol/136647 Zdravno.net
Немски кардиолог: За заблудите за кафето, червеното вино и високия холестерол

Немски кардиолог разбива някои заблуди за ползите и вредите от кафето, червеното вино и високия холестерол

Д-р Хериберт Брук, от германската асоциация за кардиолозите, разбива някои митове за кафето, червеното вино и високия холестерол.

Според една от версиите кафето повишава кръвното налягане и уврежда сърцето. Според специалиста това не отговаря на истината.

Вярно е, че кафето може да повиши кръвното налягане, поради съдържанието на кофеин в него. Но това не се случва постоянно. И ако все пак се случи, винаги става при хора, които не са свикнали с консумацията на кафе.

Според немския кардиолог всеки, който пие кафе редовно, едва ли ще покаже някаква реакция. И определено пиенето на кафе не повишава кръвното, категоричен е експертът.

Другият мит, който разбива той е, за консумацията на червено вино. По думите му червеното вино не пази сърцето.

От години американски учени популяризират ползите от алкохола за здравето.Но днес категорично е доказано, че дори консумацията на минимално количество алкохол увеличава риска от предсмъртно мъждене, казва д-р Брук.

Високият холестерол наистина вреди. Той се натрупва по стените на кръвоносните съдове, което увеличава риска от инфаркт, инсулт  и други сърдечносъдови болести.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.