Обичате картофи!Ето в кои случаи не пълнеем от тях

https://zdravno.net/bolesti/obichate-kartofieto-v-koi-sluchai-ne-palneem-ot-tyah/115970 Zdravno.net
Обичате картофи!Ето в кои случаи не пълнеем от тях

Картофите са любима храна за мнозина

Сам по себе си този зеленчук не е вреден. Но вреди на здравето ни начинът, по който се приготвя.

Популярно меню става опасно и вреди на здравето, а и повишава килограмите, ако го приготвяме по този начин.

Според някои диетолози приготвянето на някои известни рецепти с картофи имат висок гликемичен индекс.Причината е преобразуването на картофеното нишесте под въздействието на високи температури и при процесите на смилане.

При редовната консумация на такива ястия се повишават нивата на глюкозата в кръвта.

Освен това се отлагат интензивно мазнини. Особено, ако калориите допълнително са подсилени по време на тяхната подготовка.Това предизвиква повишаване на телесното тегло.

Най-висококалорични стават картофите при процеса на пържене. Това ястие е вкусно и предпочитано, но пържените картофи са най-лошия вариант за здравето и за излишните килограми.

Картофеното пюре, също любима храна, може да вреди.Ястието има висок гликемичен индекс, особено гарнирано с масло, го прави още по-питателно.

За спецовете най-безопасна е консумацията на млади картофи, които са печени с кожата. В такъв случай кората и подкожния слой съдържат повече антиоксиданти и не повишават кръвната захар.

Този вариант за хапването на картофите е най-безопасен за здравето и не увеличава телесното тегло.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.