Опасно ли е нощното сърцебиене?

https://zdravno.net/bolesti/opasno-li-e-noshtnoto-sarcebiene/130464 Zdravno.net
Опасно ли е нощното сърцебиене?

Сърцебиенето през нощта е неприятно

Но трябва да се разбере причината за това състояние. Случва ли се често, трябва непременно да се консултирате с лекар.

Бие ли сърцето учестено, това значи, че изпитва недостиг на кислород. Когато миокардът ускорява изпомпването на богата на кислород кръв, това се случва при интензивни физически упражнения, но ускореният пулс може да се появи без видима причина.

Сърцето бие обикновено между 60 и 90 удара в минута. При сърцебиене ударите скачат до 140-180 за минута. Появи ли се изведнъж, без видима причина, това състояние е известно като тахикардия.

През нощта сърцебиенето изглежда дори по-страшно. Човек може да помисли, че го грози инфаркт или има сериозни сърдечносъдови проблеми.

Силният стрес може да влоши положението.Увеличението на пулса може да се повиши при следните причини.

Такива са хормоналните промени при менопауза, колебание на хормоните по време на менструация или бременност, прием на лекарства, пиене не алкохол, прекаляване с кофеин, безсъние, тревожност, панически атаки, ниска кръвна захар и други.

Но понякога ускореният пулс през нощта може да е сериозен здравословен проблем и трябва да се обърнете към специалист.Ако освен сърцебиене имате задух, гадене, виене на свят, лепкава пот, веднага потърсете лекарска помощ. Това може да алармира за предсърдно мъждене или инфаркт.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.