Падна тайната на стройната фигура! Японски учени я откриха

https://zdravno.net/bolesti/padna-taynata-na-stroynata-figura-yaponski-ucheni-ya-otkriha/133797 Zdravno.net
Падна тайната на стройната фигура! Японски учени я откриха

Всеки знае, че здравословното хранене включва много плодове и зеленчуци

Тези храни са нискокалорични и могат да се консумират в големи количества. Само че японските учени имат друго мнение по въпроса.

Според тях стройна фигура се постига, в зависимост от скоростта на хранене, зависи и от индекса на телесната маса. Важен фактор е и обиколната на талията.

За да установят тези зависимости, японските учени са направили обширно проучване. В него са участвали около 60 000 човека, в период от 2008 до 2013 година.

На доброволците били зададени седем въпроса за техния начин на живот, както и с каква бързина се хранят.

Резултатите се оказали много интересни. Тези, които са се хранили бавно много малко страдат от затлъстяване, около 22 на сто.

Около 30 на сто страдат от наднормено тегло, ако хапват с нормална скорост. При тези, които се тъпчат, при тях затлъстяването е около 45%.

Размерът на обиколката на талията също се увеличава с увеличаване скоростта на хранене.Но експериментът е проведен само при хора, страдащи от диабет тип 2.

В експерименталните групи е имало малко възрастни. Не се е взело под внимание нито физическата активност, нито количеството храна, която е консумирана всеки ден.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.